Descriere |
|
Asigurand continuitate, in clasele terminale ale liceelor teoretice, in prezentarea principalelor clase de compusi organici, dar, simultan, ajutand la constientizarea de catre elevi a importantei stiintei chimiei, a impactului acesteia, in general, si al celei organice, in special, in domeniile stiintific, cultural sau economic (medicamente, coloranti, detergenti, polimeri, parfumuri sau arome), manualul propus de reputatul colectiv de autoare – Sanda Fatu: Chimie. Anul I. Anul al II-lea. Manual pentru scolile profesionale, Chimie (C1). Manual pentru clasa a 9-a, Chimie (C2). Manual pentru clasa a 9-a, Chimie (C1). Manual pentru clasa a 10-a, Chimie (C2). Manual pentru clasa a 10-a, Chimie (C3). Manual pentru clasa a 10-a si a 11-a, Chimie (C1). Manual pentru clasa a 11-a, Chimie (C3). Manual pentru clasa a 11-a, Energia si reactiile chimice. Disciplina optionala pentru clasa a X-a (curriculum la decizia scolii); Veronica David: Chimie (C1). Manual pentru clasa a 9-a, Chimie (C2). Manual pentru clasa a 9-a, Chimie (C1). Manual pentru clasa a 10-a, Chimie (C2). Manual pentru clasa a 10-a, Chimie (C3). Manual pentru clasa a 10-a si a 11-a, Chimie (C1). Manual pentru clasa a 11-a, Chimie (C3). Manual pentru clasa a 11-a, Ghid de chimie pentru bacalaureat; Cornelia Grecescu: Chimie (C1). Manual pentru clasa a 9-a, Chimie (C2). Manual pentru clasa a 9-a, Chimie (C1). Manual pentru clasa a 10-a,) Chimie (C2). Manual pentru clasa a 10-a, Chimie (C3). Manual pentru clasa a 10-a si a 11-a, Chimie (C1). Manual pentru clasa a 11-a, Chimie (C3). Manual pentru clasa a 11-a, Ghid de chimie pentru bacalaureat – accentueaza caracterul unitar al cunostintelor de chimie organica printr-o recapitulare de debut, insotita de probleme de calcul rezolvate si propuse rezolvarii, realizand corelarea interdisciplinara a chimiei cu alte stiinte exacte.
Cunostintele teoretice sunt acompaniate periodic de activitati experimentale, ale caror rezolvari sunt evidentiate prin cromatica iconografiei, aceasta din urma subliniind caracterul autentic al fenomenelor chimice, iar exercitiile si problemele, numeroase si variate, insotesc fiecare tema. Fiecare capitol propune in sectiunea sa finala teste de tip bacalaureat (cu indicatii de rezolvare si punctaje).
Cuprins: Recapitulare; Test I; Compusi organici cu grupe functionale polivalente carbon-oxigen; Izomerie; Compusi organici cu functiuni mixte. |